Home » Milen på 50 minuter

Milen på 50 minuter

Du som följer mina inlägg här på bloggen One Man Army vet att jag gillar att träna och att jag inte drar mig för att dra på mig löparskorna och köra en vända i skogen eller på löpbandet på gymmet. Jag gillar också att sätta upp mål för min träning. Jag brukar ta ett eller två rejäla mål per år. För 2014 var målen att klara 130 kg i bänkpress och att kunna göra 20 chins (uppdrag mot stång för dig som inte vet vad det är). Jag klarade båda i november, dessutom under samma träningspass. Mycket nöjd!

löpning

På nyårsafton satte jag upp som mål att jag skulle klara en mil under 50 minuter innan den 30 juni i år. Jag tänkte att det var ett lagom mål med den tid jag har att träna under veckorna. Jag satte faktiskt igång att träna för målet på nyårsdagen när de flesta fortfarande sov ruset av sig.

Målmedvetenheten att sticka ut och kuta i minusgrader på nyårsdagen var nog det som gjorde att jag klarade mitt mål redan den 18 april. Jag stack ut på kvällen med tanken om att springa 12-13 km för att bara stretcha ut. Redan efter 100 meter kände jag dock att kroppen var i storslag så jag ökade tempot ganska snart och gick ner på 4.45 per km. Efter 5 km var kroppen fortfarande hur fräsch som helst så det var bara att öka. Sluttiden blev 49.49 och målet var träffat!

Nu är frågan vad nästa mål ska bli? En halvmara kanske? Skriv en kommentar och ge mig ett förslag!

Name of author

Name: Roger

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *